Jens en Lin: vrolijke voorleesverhaaltjes over de seizoenen

 
Jens en zijn buurmeisje Lin beleven allerlei avonturen. Thuis, op school, of met buurman Zeerover, zijn hondje Tiko en Frits de papegaai.
Achter in elk boek staan knutseltips en recepten die te maken hebben met de onderwerpen van de verhaaltjes. Leuk om thuis of in de klas te doen!
Sanne te Loo maakte de mooie omslagen en de tekeningen voor Jens en Lin. Ze maakte ook vier kleurplaten van de omslagen. Je vindt de kleurplaten hier:
 
 
 

Lentekriebels

+Het is lente. In de straat waar Jens nog maar pas woont, leert hij Lin kennen, zijn Chinese buurmeisje. Ze doen van alles samen: een kippenhok in de tuin zetten, pasgeboren lammetjes bekijken, een 1-aprilgrap uithalen, paaseieren verven, groenten zaaien, cadeautjes maken voor moederdag...


 
 

Zomerstreken

Het is zomer. Na de zwembadjesdag op school hebben Jens en Lin vakantie. Ze gaan varen met buurman Zeerover, bouwen een kwallenkasteel aan zee, kamperen in de tuin, proberen zelf een milkshake te maken en betrappen een dief die iets wil stelen uit het winkeltje van tante Agnes.

 
 

Herfstkuren

Het is herfst. Jens en Lin bewonderen een spin in zijn web, planten bloem-bollen bij opa, verrassen de buurman met zelfgemaakte appelmoes, plukken bramen in het bos, harken bladeren in de tuin, gaan naar een pompoenen-wedstrijd en maken op school een wel heel speciale kijkdoos.

 

Winterpret

Het is winter. Jens en Lin kijken uit naar de komst van Sinterklaas, verlangen naar de eerste sneeuw, vieren Driekoningen én Chinees Nieuwjaar, voeren de vogeltjes in de tuin, spelen met de slee, maken een sneeuwman en kleuren een valentijnskaart voor een bijzonder persoon.

 

Beeld: uit 'De zomerstreken van Jens en Lin', copyright Sanne te Loo.