Anneriek van Heugten
Kinderboekenschrijver

Welkom!
Lorem ipsum
sed ut perspiciatis unde
sed ut perspiciatis unde

Over mij
Lorem ipsum
sed ut perspiciatis unde
sed ut perspiciatis unde

Boeken
Lorem ipsum
sed ut perspiciatis unde
sed ut perspiciatis unde

Z.E.S.
Lorem ipsum
sed ut perspiciatis unde
sed ut perspiciatis unde

Lezingen
Lorem ipsum
sed ut perspiciatis unde
sed ut perspiciatis unde

Vragen
Lorem ipsum
sed ut perspiciatis unde
sed ut perspiciatis unde
Jens en Lin
Terugblikken
Spik & Spek
Spannend!
Samenleesboeken
Aan de rand van de stilte
Overige boeken
Overige boeken
De boeken op deze pagina zijn al wat ouder en zijn meestal niet meer te koop. Maar je kunt ze nog altijd lenen in de bieb en misschien vind je ze ook nog wel tweedehands. Van sommige boeken heb ik zelf nog een aantal exemplaren. Wil je er eentje kopen, stuur me dan een berichtje (info@anneriekvanheugten.com) en dan kijk ik wat ik voor je kan doen.Een huis vol geheimen


Christine is gezakt voor geschiedenis. Haar plannen om de vakantie door te brengen met haar beste vriendin kan ze nu wel vergeten. Haar ouders sturen haar naar haar oma in Brugge om er te studeren. Behoorlijk saai, vindt Christine. Tot ze in de kelder van oma's oude herenhuis een geheim luik ontdekt.
Uitgeverij Clavis, ISBN 978-90-6288-843-4, 182 blz., 12+.


  

Tante Ada's erfenis

Violet krijgt na de dood van tante Ada, de zus van haar overgrootmoeder, een geheimzinnige brief met een opdracht. Als ze de opdracht binnen zes maanden kan uitvoeren, krijgt ze een grote erfenis. Lukt dat niet, dan erft ze alleen het oude poppenhuis van tante Ada. Violet wil eerst niets weten van de brief en de opdracht, maar algauw raakt ze in de ban van tante Ada's grote geheim.
Uitgeverij Clavis, ISBN 978-90-6822-963-9, 224 blz., 11+.
De vondst in het Kasteelbos

Joris en zijn klas krijgen van meester Bert de opdracht een werkstuk te maken over Romeinen. Joris heeft namelijk in het Kasteelbos een Romeinse speld gevonden, en zo wordt ook een compleet Romeins fort ontdekt. Joris en zijn vrienden gaan voor hun werkstuk praten met Vincent Janssen, de chef van de opgravingen. Als de archeologen weg zijn, ontmoeten de kinderen een vreemde man in het bos, die wel eens meer met de speld en het fort te maken zou kunnen hebben dan ze vermoeden.
Uitgeverij Clavis, ISBN 978-90-4480-148-4, 150 blz., 10+.Brillenman

Alex vindt dat de juf te klein schrijft. En de ondertitels op televisie zijn ook al zo onduidelijk. Maar het ligt niet aan de juf, en ook niet aan de televisie. Alex heeft een bril nodig, maar ziet dat helemaal niet zitten. Als hij hem eenmaal heeft, moet hij er erg aan wennen, zeker als een paar kinderen van de klas hem ermee pesten. Zijn vrienden Job en Nina bedenken een plan om Alex te helpen, maar het loopt net iets anders dan verwacht.
Uitgeverij Clavis, ISBN 978-90-4480-315-0, 90 blz., 8+.De man in de modder

Ro is twaalf in september 1944. In de laatste dagen van de bezetting van zijn woonplaats Koningsburg raakt hij betrokken bij geheimhouding, geweld en verraad.
Meer dan zestig jaar later doen zijn zoon, zijn kleinzoon en diens vriendinnetje Leonie een lugubere vondst in de vestinggracht van datzelfde Koningsburg.
Wat is daar precies gebeurd aan het eind van de Tweede Wereldoorlog? En wat heeft de oude mevrouw Bakker ermee te maken?
Uitgeverij Clavis, ISBN 978-90-4480-543-7, 144 blz., 11+.
Diefstal in de polder


De tweeling Maud en Veerle woont in een polder, waar volgens hen nooit iets gebeurt. Allebei zijn ze weg van hun nieuwe buurjongen Ramses. Op een dag gaan ze samen wafels verkopen voor een goed doel. Ze komen voorbij het huis van Gekke Beckie en haar oude moeder. Ramses trekt zich niets aan van de dorpspraatjes en belt gewoon aan. De vrouwen hebben hulp nodig. Dan verdwijnt er een antieke kandelaar uit het huis.
Uitgeverij Clavis/Delubas, ISBN 978-90-4480-627-4, 126 blz., 8+.
Op zoek naar Johan Hendrik

Remi en Lisa zijn op schoolreis in het stadje Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. Ze moeten het beeld zoeken van J.H. van Dale, de woordenboekman. Als ze verdwalen, schiet een onbekende man hen te hulp. Hij gedraagt zich erg vreemd. Is hij te vertrouwen? En hoe komt het dat hij zo veel over Van Dale weet?
Dit boekje schreef ik in opdracht van de Stichting Johan Hendrik van Dale in Sluis.
Uitgeverij Abimo, ISBN 978-90-5932-510-4, 32 blz, 10+.
Het verborgen level

Len bezoekt met zijn klas een oud kasteel. Sáái! Maar als ze van de kasteelheer allemaal een computergame cadeau krijgen, verandert hij snel van mening. Na het uitspelen van het laatste level krijgt hij een geheimzinnige boodschap. Er is nóg een level, durft hij dat aan? Natuurlijk, denkt Len. Maar is dat nou wel slim?
Dit boekje maakt deel uit van de reeks 'Vlaamse Filmpjes'
van Uitgeverij Averbode.